O nas

Głównym celem Fundacji „Radośni", działającej na terenie Milanówka oraz powiatu grodziskiego, jest wsparcie młodzieży i pełnoletnich osób z zaburzeniami spektrum autyzmu oraz ich rodzin. Planujemy utworzenie domu mieszkalnictwa treningowego z intencją, że to miejsce stanie się w przyszłości prawdziwym DOMEM dla podopiecznych Fundacji. Pragniemy dać szansę osobom z autyzmem na zdobywanie nowych umiejętności, które przybliżą je do niezależnego, samodzielnego życia, a ich rodzinom przyniosą wytchnienie i dadzą nadzieję na to, że przyszłość dorastających dzieci będzie zabezpieczona.
Docelowy dom jest potrzebny osobom z autyzmem tak, jak tlen do życia - na równi ze wsparciem ze strony opiekunów, asystentów i terapeutów.

Bieżącym celem Fundacji jest zbiórka funduszy na remont domu, użyczonego Fundacji przez Urząd Miasta Milanówka. Obecnie budynek jest w bardzo złym stanie, elewacja oraz wnętrze budynku wymagają kapitalnego remontu. Fundacja ma także wybudować nowe przyłącza - nie ma doprowadzonego prądu, gazu i instalacji wodno-kanalizacyjnej. Wewnętrzne instalacje elektryczna i centralnego ogrzewania także wymagają remontu lub wymiany. Niezbędna jest wymiana okien, kaloryferów, drzwi, białego montażu. Przygotowany kosztorys przewiduje minimum 250 tysięcy nakładu finansowego, nie wspominając owyposażeniu budynku, pokoi itp.

• Jesteśmy otwarci na każdą pomoc - finansową, wolontariacką a także rzeczową (najbardziej potrzebne są materiały budowlane). Mile widziana pomoc od okolicznych przedsiębiorców i sklepów. Wiemy, że obecna sytuacja jest trudna dla wszystkich, jednak nie możemy czekać bezczynnie. Liczymy na Państwa wyrozumiałość i wsparcie - kontakt fundacja.radosni@op.pl lub tel. 506 19 18 17
  • Do wpłat darowizn na w/w cel uruchomiliśmy konto - prosimy o wsparcie!!! Jeśli każdy, kto właśnie czyta o DOMU, podaruje nam cegiełkę od siebie, cel stanie się realny. Nr konta: 30 1020 1055 0000 9802 0439 3716 (Bank PKO BP w Warszawie).

Razem możemy więcej!
Z całego serca dziękujemy za każdy gest wsparcia!!!
Fundacja Radośni